Soutěž „Mladý cestovatel“



Dne 12. prosince 2023 se v budově Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy v Turnově, v aule uskutečnil již 9. ročník soutěže „Mladý cestovatel“.  Celkem 9 týmů soutěžilo ve dvou disciplínách.

V prvním kole se divákům a porotcům v řízeném rozhovoru vyzpovídali soutěžící ze svých cestovatelských zálib a cestovních aktivit své základní školy. Druhé kolo pak obsahovalo test odborných cestovatelských vědomostí, dovedností a zajímavostí.

V letošním roce se soutěžilo v kategorii dvoučlenných družstev ze základních škol.

Na správný průběh soutěže dohlížela porota ve složení Mgr. Radim Štícha z příspěvkové organizace Turnovské památky a cestovní ruch, Iva Brožová z organizace Sundisk s.r.o. Jablonec nad Nisou a vyučující disciplín zaměřených na cestovní ruch Mgr. René Bělohradský. Oba první zmínění členové poroty byli absolventy pořádající školy.

Zvítězily Zuzana Nagyová a Anna Štrynclová ze ZŠ Pěnčín, na druhém místě se umístili David Kopal a Petr Hušek ze ZŠ Turnov, 28. října, a na třetím místě Nikola Martoníková a Jan Bartoň ze ZŠ Mnichovo Hradiště, Studentská.

Hodnotné ceny do soutěže věnovaly firmy: Sundisk s.r.o. Jablonec nad Nisou, Turnovské památky a cestovní ruch, a Obchodní akademie, Hotelová škola a Odborná škola Turnov.

Soutěž se opravdu povedla, chvíle napětí střídala zábava a legrace. Náš velký dík patří paní učitelce Ing. Davidové, panu učiteli Mgr. Tůmovi, panu učiteli Ing. Matouškovi, paní učitelce Mgr. Seppové a studentu Jakubu Simeonu Poloprudskému, kteří celou soutěž organizovali. Dále pak organizačnímu týmu žáků 3. ročníku oboru cestovní ruch.